Република Србија
ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У ПАНЧЕВУ
По налогу Основног јавног тужилаштва у Панчеву, Полицијска управа у Панчеву задржала је осумњичене С.Ш. и Н.С. због постојања основане сумње да су извршили кривично дело разбојништво из члана 206 ст. 1 Кривичног законика у саизвршилаштву у смислу члана 33 Кривичног законика, док се С.Ш. ставља на терет и кривично дело лака телесна повреда из члана 122 ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика јер су дана 07.03.2022. године у Самошу уз претњу да ће „вилама“ напасти на живот и тело оштећеног В.П., од истог одузели  новчани износ од 400 евра и 11.700,00 динара, а потом према оштећеном Р.М. применили силу тако што је С.Ш. истом задао ударац „вилама“ у пределу главе и лица,  а Н.С. тражио новац и претресао га по џеповима док је оштећени лежао на земљи, услед чега је оштећени Р.М. задобио лаке телесне повреде.
Дежурна заменица Основног јавног тужилаштва у Панчеву наложила је да се изврши увиђај, да оштећени Б.П. и Р.М. у њеном присуству изврше препознавање осумњичених, који су са сигурношћу препознали Н.С. и С.Ш. као извршиоце кривичних дела, по привођењу саслушани су од стране ОЈТ Панчево, те су се бранили ћутањем.
Основно јавно тужилаштво у Панчеву  је судији за претходни поступак Основног суда у Панчеву поднело предлог за одређивање притвора према С.Ш. и Н.С.